16 Nisan 2018 Pazartesi

VICTORIA


Hafta sonu öylesine hızlı geçti ki 
saatin gece yarısı olduğunu bilgisayarın sağ alt köşesine bakınca anladım. Farkına varmadan zaman avuçlarımızdaki kum taneleri gibi akıp gidiyor. Sınavlar, projeler, kitaplar, filmler ve diziler...Aralarında boşluklarda da arkadaşlarla bir kahve içmek dahi zamanın anlamını artıyor ve yazmak... Kelimelerin anlamlarını takıldığın hatta defalarca dinlerken bıkacağını bile bile dinlemekten vazgeçmediğin o şarkılarda arıyor insan. 
WOLF LARSEN(Kitchen door) dinlediniz mi bilmiyorum şu an yazımı yazarken kulaklarım bu müzikte. Ruh haline göre anlam kazanan şarkılardan. Bu ara nedense yine takıldım. Sakin notalarında garip bir çekim var sanki. 
Tavsiye ederim.
Tarih dizilerini sever misiniz? 
Ben çok severim. Tüm durağanlığına rağmen ilginç gelir. Benim zamanım ile başlayan cümleler kuracak yaşa ne zaman geldim bilmiyorum ama lise zamanlarında AŞK VE GURUR  kitabı ile başlayan, Boleyn Kızı ile devam eden şu an aklıma gelmese de bir yığın merak konusu ile tarih dizilerine merak sarmıştım. Özellikle The Tudors dizisini izlerdim. İngilizlerin gelenekselliği ve dizilerindeki kalite en kısa süreli yapılan dizilerin dahi özenle yapılması ile izlenilmesi gereken diziler listesine İngiliz dizilerini almanızı gerektiriyor. Victoria dizisi de bu dizilerden. Jenna Coleman çok sevdiğim oyunculardan. İlk kez Doctor who dizisinde görsem de daha sonra Me before you filminde de ana karakterin ablası rolünde de yer almıştı. Çekici ifadeleri olan karakteristik bir oyuncu. Aslında soğuk bile gelebilir. Asil bir duruş sergilemekte. Bence rolüne çok yakışmış.




Dizi amcasının ölümü üzerine biraz şaşırtıcı bir şekilde İngiltere tahtının varisi olarak Kraliçe olan Kraliçe Victoria'nın hayatını anlatmakta. Tabi o zamanki İngiltere ve belirgin bir şekilde değişim ve dünya düzenine de yer verilmekte. 18 yaşında IV.William'ın ölümü ile tahta geçmesiyle başlayan hikaye ikinci sezonu ile de ilgi çekmeyi başarmış yol. Kraliçe ,dizi ile paralel gidersem eğer yaşının ve tecrübesizliğin verdiği durumlar nedeniyle hatalar yapsa da bir şekilde ilerlemeyi başarıyor. Aslında Kraliçe olmayı tam anlamıyla öğreniyor. Başbakan Melbourne'nin desteğini unutmamak gerek ki bu bazı aşk dedikodularını da beraberinde getiriyor. Ancak kuzeni Prens Albert'ın ortaya çıkması ile gerçek aşk başlıyor. Albert rolünde
 Tom Hughes bulunmakta. Kendisini ilk kez bu dizide tanıdım ki şu an düşününce Boran Kuzum karizmasında bir oyuncu. Etkileyici bakışları olan, mantıklı, kimi zaman yenilik tutkusunu bastırmaktan çok üzerine giderek denemekten korkmayan bir Prens.




 Oyunculuğu bir yana tonlamaları, İngiliz aksanının çekiciliği ile birleşince tarihi bir karakter oynamak için mükemmel bir seçim olmuş.

Dizide bir çok önemli karakter de bulunmakta. Saray görevlilerinden olan bir karakterin hikayesi; arkadaşı ile yaşamını bir anlamda takas etmesi, mutfak görevlilerinin kendilerine ait kutlamaları ve lezzetli pastalar yapan oldukça yakışıklı bir karakter var ki sonrasında İngiltere'de ilk kez pastanesini açmış sanırım. Bir ara ciddi olarak araştırma yapmıştım :) Bu dizi mini bir dizi. 2016 yapımı ve 8 bölümden oluşmakta. İkinci sezonunu henüz izlemedim. Belki de birinci sezon sevip de 2.sezonu sevmezsem diye bekletiyorumdur. Uzun zamandır İngiltere saray odaklı dizileri izleyen birisi olarak şu yönüyle diğerlerinden ötede vay be diyemem ama oyunculara duyduğum sempati ile ilk sezonun uzun bölümler yerine 8 bölümden oluşması aslında evet ne bir eksik ne bir fazla olması gerektiği gibi diye düşünmeme sebep oldu. Bu dizinin fanları ikiliyi birbirine öyle yakıştırıyor ki bence çok haklılar.
Tam Alexandrina Victoria olan İngiltere Kraliçesi bir çağa damga vurmuş kraliçelerden. Kraliçe Elizabeth en uzun süre saltanat sürme unvanını bu kraliçeden almıştır. Tam dokuz çocuğu Avrupa'nın çeşitli Kraliyet aileleri evlilik yapmış bir yerde torunları sonraki krallar olmuştur.  
     İzlemek isteyenler için dönem kıyafetleri ; atmosfer çeşitli siyasi olaylar hatta aşkı ile Victoria dizisi ilginç bir dizi...
Yorumlarınızı beklerim.

2 yorum:

  1. heeey dizi tamam aklımda olsun, jane austen çok severim zateeen, şarkı için de saoool :)

    YanıtlaSil