16 Mayıs 2018 Çarşamba

UGLYDUCKLING PERFECT MATCH

Ramazan başladı... 
Bugün ilk oruç ilk iftar derken aslında gün nasıl geçecek diyordum. Ama bugün elime aldığım bir kitap olduğu için dolu dolu geçti gitti.  Kitap yorumum insAllah diğer yazılara.
 Ugly Ducking serisi yazımı bir türlü yaşamadığını fark edip yazmak istedim. Kore, Japon dizileri derken geçen yaz Tayvan drama merakı başlamıştı bende. Bu merak da bu seri ile başladı. Ugly Duckling Perfect Match , Çirkin ördek üçlü serisinin ilk dizisi.  
UGLYDUCKLING PERFECT MATCH

2015 yapımı bu drama konusu; zengin ve çok güzel bir kız olan Junior kimyasal maddelere karşı alerjisi olduğunu estetik yaptırır ki niye karar verdi hiç anlamadım. Bu estetik sonucunda alerjik reaksiyon baş gösterip Junior'un yüzünü sivilceler kaplar. Bu sivilceler yüzünden arkadaşları hatta annesi bile uzaklaşır Junior'dan. Araştırmaları sonucu kırsal bir kesimde üniversite hastanesinde tedavi imkanı bulur .Yeni bir hayata adım atarken o üniversitede eğitimi de başlar Junior'un. Okulda ise P'sue adında çok yakışıklı bir çocukla karşılaşır mükemmel uyum başlar. Çirkin ördeğin güzel bir kuğuya dönüşmesini farklı bir şekilde yorumlayan bu üçlü seri çok fazla anlam yüklemeden, yormayan yer yer komik unsurları olan romantik komedi tadında. Nacizane yorumum izlerken eski bir Türk filmi konusunun günümüze işlenmiş farklı ülke insanları oynuyor gibi hissettim. 
Yine de izlemenizi tavsiye edebileceğim bir dizi. Ancak Junior'un yaşadığı talihsiz olaydan sonra en yakınındaki insanların bile yardımcı olmak yerine ortadan kaybolmalarına çok sinir oldum. Sevgi ve arkadaşlık bu kadar mı basit dedirtti. Kız yeni bir hayat için üniversiteye gittiğinde bir yandan da o üniversitenin hastanesinde tedavi olurken P'sue, önce arkadaşça yaklaşırken sonrasında ise  gerçekten sevdiğini anladığında saf Junior'un bir türlü anlamaması aslında bu halimle hoşlanmaz ki düşünceleri komik bir o kadar da üzücü idi. İkili çeşitli maceralar geçirirken P'sue Junior'un kalbinin güzelliğini görüp aşık olurken onunda başka bir hikayesi olduğunu Junior'un iyileşip evine döndüğünde annesinin verdiği partide annesi onu birisi ile tanıştırmak istediğinde anlar. Tanıştırılmak  istenen kişi kimdir ? Zengin ama yüzünü belirli bir süre kapatarak yaşamak zorunda kalan Junior'un fakir olduğunu söyleyen P'sue; bu ikili arasında güven sınaması zor olsa da sonuç mükemmel uyum olacaktır . Üçlü serinin tamamını izleyen birisi olarak diyebilirim ki serilerin ilki her zaman daha eğlenceli ve güzel . Bu arada başrol deki Push Puttichai anladığım kadarıyla bayağı ünlü bir oyuncu. Çok yakışıklı olduğu yorumlarda da vurgulansa da bence oyunculuk konusunda vasatın biraz üstü .Junior( Mook Worranit Thawornwong) bu kız çok tatlı . Sesi de oldukça güzel hatta kendince coverları var. Yaş aldıkça oyunculuğunun gelişeceğini düşünüyorum .
Şimdilik yorumlarım bu kadar... Hayırlı Ramazanlar olsun 😊😊😊

10 yorum:

  1. pek dizi izleyen biri değilim maalesef :( hayırlı ramazanlar :)

    YanıtlaSil
  2. heey dizilere yetişmek mümkün değil yaa, bu sempatik diziymiş bak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın cidden sempatik bir dizi 😊😊😊

      Sil
  3. Selamlar, sitenizi yeni keşfettim. Gerçekten de güzel bir site. Başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Bende izleyebileceğim güzel bir dizi arıyordum ve şimdi sizin sayenizde buldum :)

    YanıtlaSil
  5. Nice post http://www.ludatischenko.com

    YanıtlaSil
  6. Thanks a lot :D

    super interesting post dear.
    have an amazing year :)

    NEW PERSONAL POST | 2019: THE BEST THINGS ARE COMING.
    InstagramFacebook Official PageMiguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D

    YanıtlaSil