19 Haziran 2018 Salı

İÇİNDEN GELDİĞİ GİBİ

 
Güzel şeyler umulmadık zamanlarda oluyormuş gerçekten... Arkadaşım seni bir yere götüreceğim çok seveceksin, dediğinde kabul etmeliyim ki çok seveceğimi düşünmemiştim. Onun tavsiyeleri benim için çok ama çok önemlidir. Çocukluktan kalan bir alışkanlık belki de... On beş yıldır gördüğümüz güzel yerleri, yiyecekleri, olayları birbirimize anlatmadan duramazdık. Bu arada kendisinin iç mimar olduğunu söylemiş miydim? Biz böyle iki işsiz zaman değerlendirme derdinde farklı yerler keşfetmeye çalışırken Instagram'a da yüklediğim aslında et ve et ürünleri sunumu yapan kafeye gittiğimizde çok şaşırdım. Alanı ikiye bölen kısım bir kitaplık şeklindeydi. Günümüz kitapları, eski radyolar, kasetler, daktilo ve en tatlısı dikiş makinesi gözümü alamadım desem haksız sayılmam.
Bol fotoğrafla ayrıldık. Haklıymış umulmadık zamanlarda güzel yerler insanı istemsizce mutlu ediyormuş. Böyle yerlerin Adana'da daha fazla açılması dileğiyle...
Bu ara simply three rain sürekli dinlediğim şarkılar arasında yer edindi. Ani yağmur baskınları bir anda değişen hava etkili oldu mu bilmem; sözsüz hatta kelimelerinizi size bırakan eserler oldukça değerli. O eserlerin ayrı bir dili var. Rain; çok uzun bir yolculuğu dile getirircesine yağmuru hissettiriyor. Yavaş yavaş yağmur damlalarını ellerinizde hissederken birden hızlanıyor...Yağmuru yakalamak isterken eser sonlanıyor. Şimdilerde yağmuru hissetmek yerine izliyoruz. Pencereyi açıp avuçlarımızda yağmur damlalarını tutmaya çalışmak da geride kaldı. Kimi zaman düşünüyorum büyümek çocukluktaki mutlu olduğumuz anıları geride bırak mı? Buğulanan cama gülen yüzler çizmek, en sevdiğin çizgi film için saati anneye sürekli sormak, masal kitaplarını kapattıktan sonra bir zaman makinesi olduğunu hayal etmek... Hayaller hayatın reel yüzüyle birleşince kırılgan olmaya başlarmış, insan büyüyünce anlıyor. Büyümek hayal kurmaktan vazgeçmek olmuş meğer.
"Akıl ile kalp ayrı işlemez aslında akıl bir şans verir kalp ise doğruyu dolaylı yönden anlatmaktansa dosdoğru anlatır ego ise gerçekliği kendi istediğimiz gibi görmemizi sağlar. " notunu düşmüştüm geçenlerde Twitter'da, kendime hatırlatmak istercesine.
Ne olursa olsun o küçük notlar zaman dilimine sıkıştırılan duyguları anımsatmakta yararlı oluyorlar. Anılar olayları, karakterleri hatırlatırken hatırlamak için unutmak sözünü akla getiriyor. Öyleyse unutmadan hatırlamalı insan…
İçinizden geldiği gibi sizin de yorumlarınızı beklerim.

14 yorum:

  1. Restaurantta kitaplık yaa ne güzel..

    YanıtlaSil
  2. 😊 hukuk kitapları bile var tasarım olarak oldukça güzel

    YanıtlaSil
  3. Çocukken her şeyden bir keyif çıkartılıyor. Öncesi sonrası düşünülmeden sadece o an yaşanıyor. Dediğin gibi yağmur yağınca sokağa fırlayan çocuklardık biz.

    Şimdiyse bırak anı yaşamayı, uyumaya bile kısıtlı vaktimiz var. Tabii bu bir bahane değil ama enerji bitince insan çoğu şeyi erteliyor, boşveriyor. Maalesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cidden erteliyoruz, hayatı ertelemeyin sözü basit ama bir o kadar anlamlı geliyor bugünlerde 😊

      Sil
  4. Sadece yağmuru mu hissetmiyoruz. Günümüzde her şeyi çok hızlı bir şekilde tüketiyor, en değerli anları bile yaşamadan, hissetmeden yaşıyormuş gibi yaparak seyirlik hale getiriyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız sonradan anlıyoruz kaybettiğimiz anların değerini 😊

      Sil
  5. Bu dekorasyonun benzeri olan bir kafe de bizim yakınımıza açıldı fakat çok işlek bir yerde değil üzülüyorum açıkçası iş yapmaz da kapanabilir diye :( O kadar güzel dekorasyonlu kafeler ama bazen müşteri bulamıyorlar :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok seviyorum bu tarz yeni kafeleri sıradanlıktan sıyrılmaya çalışmak cesaret cidden 😊

      Sil
  6. Great post https://www.ludatischenko.com

    YanıtlaSil
  7. O raks video kasetleri benim çocukluğum. :)

    YanıtlaSil
  8. heeey instaya da koymuştundu ivit nefis bi yer ivit. ama senin dee, rain ile ilgili yazdığın o paragraf öylesine güzel kiiii :)

    YanıtlaSil
  9. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için 😊 Instagram'a sevdiğim yerlerin fotolarini atmaya çalışıyorum 😄

    YanıtlaSil