1 Temmuz 2016 Cuma

TOROSLARI İZLEMEK


Toroslara uzanmak... Çukurova'da yaşayanlar için bir çocukluk alışkanlığı, anısı bir yaz mutluluğu...  Çukurova'nın herkesin bildiği yüzünün aksine  rüzgarı anımsamak için ellerini uzatmak...Sıcak bir şehirde yaşıyorum oldukça sıcak. Kelimelerin sanki ağızdan çıkmadan buharlaştığı desem abartmış olur muyum!!!! Ama seviyorum bu sıcağın tonlarını görmeyi özelliklede yazı seviyorum. Şikayet ediyorum kimi zaman bende insanım. Fakat düşününce yaz mutluluklarına değer bu sıcaklar. Yolculuklarımız da zaten bu yüzden değil mi, yaşadığımız acılara rağmen değecek mutlulukları arama rüyamızın peşinden gitmek... Tamamlanmamış cümlelerimiz için bir durak aramak, sonrasına devam edebilmek için. Kısa bir yolculuk benimkisi güzel bir kafa tatili olacağına inanıyorum. Bayramı yaylada geçirmek sonrası gel gitlerle sürecek yolculuklara hazırlanma sureci derken biliyorum, temmuzda bitecek. Daha yeni gelmiş bir ay için bitmesine üzülmek bana özel sanırım. Haksız sayılmam. Temmuz benim için 12 ay içerisinde en özel aylardan ne getireceğini bilmiyorum. Merak etmeyecek kadar yorgun büyüklerden oldum sanırım. Büyümenin de en sıkıcı yanı bu. Merak duygusunun körelmesi. Bu yüzden yeni yerler hayatımda bir sonraki perde olacaksa eğer o bir sonraki perdeye geçene kadar çocukluk kahkahalarımın, mutluluklarımın ve alışkanlıklarımın kısacası yazlarımın geçtiği yerlerde vakit geçirmeliyim hissi kalbimde bir yerlerde...   Bu fotoğrafı çekerken fark ettim bu güzel yalnız Torosların hikayesini anlatmalıyım ya fotoğraflarla yada kelimelerle.

6 yorum:

  1. harikadır ki toroslar.. başkadır.. annem tarsuslu benim daha doğrusu annemin babası komple çamlıyayladan. hem çamlıyayla da hem tarsus ta evimiz var, her sene gideriz. o yayla havası, çukurova insanının havası başka yerde yok =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 😃 özel bir yerde yaşıyoruz gerçekten... Hep demisimdir birgün gidersek buraya donmek için gideriz...

      Sil
  2. Memleketimiz Adana olduğu için İstanbul' da otursak bile Adanaya gidip geliyoruz. Uzun ve zahmetli olmasına rağmen otobüsle gitmeyi daha çok seviyorum. Torosların eteğinden geçmek, o yöreye has doğal güzellikleri görmek inanılmaz keyif verici. Okurken oralara gittim yine. Çok teşekkürler.

    Sevgi ve selam ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemşehriyiz demek ne güzel😃 otobus yolculuklarini tüm zahmetine ragmen bende seviyorum şehirlerinde insanlar gibi olduğuna inanirim neşeli,kizgin,huzunlu,acili ve merhametli gibi. Adana bir özellik diğer bir özellikten ayrılmadığından mıdır bilinmez en belirgin diyeyim samimiyeti ile kalbimin en güzel yerinde olacak.😃

      Sil
  3. Ben Mersin' de oturuyorum. Seviyorum ben de Çukurova' yı. Toroslar' ın sessizliği ve serinliği çok güzel. Bol fotoğraflı bir yazı bekliyorum :)

    YanıtlaSil