1 Mayıs 2019 Çarşamba

ÇİLEK TARLASI



ÇİLEK TARLASI


Mayıs ne çabuk gelmiş böyle! Nisan ayının çok çabuk geçtiğini bugün anladım. Ramazan ayı gelmeden önce geniş kapsamlı bir ev temizliği; odamda küçük çaplı eşya değişiklikleri derken sanki gün kum saatindeki kumlar gibi hızlandırılmış bir şekilde geçti. Bu arada son üç gündür bahardan direkt yaz mevsimine geçen bir Adana var. Biliyorum bahar gelmesini çok istesem de Adana için bahar yaz esintili geçer. 32 dereceyi gün içerisinde şimdiden görmek umarım yaz çok bunaltıcı geçmez dedirtti. Baharın yaz esintili geçmesi ise akşamın güzelliği... 



ÇİLEK TARLASI

Ama bu sıcakların bir iyi tarafı var elbette ki; keşfetmek... Kış benim için pek iyi geçmemişti çünkü. Çok fazla dışarı çıkmamıştım. Oysa ki görmediğim yerleri görmek;yaşadığım şehirde turist olmaktı dileğim...Bazen tek başına bazen de sevdiğin insanlarla... Bu hafta sonu ailecek çilek tarlasına gitmiştik; fotoğraflar oradan. Çilek tarlası etkinliğini tavsiye ederim. Bu çilek tarlası için araba ile yarım saat yol aldık. Son üç yıldır bir türlü fırsat olmuyordu gitmek. Hani özenmiyor değildim yani. Topraktan kendi ellerimle topladıktan sonra hormonsuz ve taze çilek yemek; dalından yemek... Şehir hayatı ile birlikte topraktan uzaklaşırken meyve ve sebzelerinde doğal halini unuttuk zamanla... Değerini de belki de... Adana; sarı sıcak renginde;  turunçgil ve pamuk tarımında kendini belli etse de aslında tüm meyveler için bir cennet. Seyhan gölünün hemen kenarındaki bu köye doğru yol alırken manzaranın güzelliği bir kenara bu kadar yakın iken nasıl daha sık gelemedik soruları; zamanımız olmadı ki cevabında bir parantez açtı kendine. O parantez belki de hayatın özeti. Sürprizler ya da mucizeler beklerken kaçırdığımız hayatın parantezi. 

İki gündür evde çilek kokusu hakim. Marmelatlar ve reçeller hazırlanırken darısı vişne reçeline diyorum. Ancak yaylaya gitmek için biraz daha zaman var. Yaşamda alışkanlıklarımız bir çerçeve çizse de renklendirmek biraz bizim elimizde. Öğreniyoruz... Her gün; her an zamanın her diliminde.  Sevin Çokum alıntısı ile; "Öğrenmenin yaşı yoktur. Bittiği, durduğu yer yoktur." yazımı sonlandırırken Mayıs ayı çok tüm renkliliğiyle; keşiflerle bol kahkahalarla geçsin dileğiyle... (Bu ara Mazi Kalbimde Yaradır/ Dilek Türkan çok sık dinlemeye başladım yeni yeniden... Sizlerde dinlemek isterseniz oldukça iyi bir yorumlama...)



38 yorum:

  1. Mayıs çocuğu olduğumdan mıdır nedir bilmiyorum çilek en sevdiğim meyve keşke ben de böyle bir gezinti yapabilseydim dedim. Şöyle sepeti koluma takıp bir çilek bahçesinde gezmek çilek toplamak mis gibi. Keyifli keşifler dilerim size 🌸

    YanıtlaSil
  2. Nice picture!!
    In the south of Spain, in Lepe (Huelva) the best strawberries in the world are grown.😉
    A hug from Spain.

    YanıtlaSil
  3. Burasi 10 derece :) Bizede sicaklari gonderin lutfen.Nisan cok cabuk gecti.Inan bende anlamadim.Ramazan ayi hayirli olsun .
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Uma fruta que aprecio imenso! Mas aqui, compram-se no supermercado, sem o sabor de outrora!... :-(
    Muitas vezes são criados em culturas intensivas, com muitos químicos, que não deixam o fruto amadurecer, e ganhar sabor... e por vezes, compram-se com muito bem aspecto, sem saber a quase nada!... Tenho saudades do sabor da fruta de antigamente... quando a fruta e os legumes, tinham tempo de se desenvolver... hoje em dia... isso perdeu-se em muitos lugares. Em Portugal há boa fruta... mas para o consumo nacional, há necessidade de se consumir muita coisa importada... de muitos lugares... onde o critério, será apresentar-se algo com bom aspecto... que foi feito crescer à pressa... :-( É o mundo actual... onde tudo tem de crescer à pressa... para que não falte em quantidade... mas sem se pensar devidamente, na qualidade...
    Adorei as fotos! E esses, certamente crescerão pelos métodos tradicionais, ao seu próprio ritmo... e com o aroma e sabores característicos!
    Gostei imenso do post! Beijinhos! Continuação de uma boa semana!
    Ana

    YanıtlaSil
  5. dediğiniz gibi hayat boş bir tablo biz de amatör ressamlarıyız aslında, umarım güzel resimler bırakabiliriz arkamızda :) sizin de mayıs ayınızın güzel bir tablo olması dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  6. ooo çilekler olmuş maşallah ve kolaylıklar dilerim

    YanıtlaSil
  7. Great post! I love strawberries, they're one of my favourite fruits ^^
    xx

    YanıtlaSil
  8. Dün Adana Karaisalı'ya gidip gezdiğimde yaşadığım memleketin güzelliklerine ne kadar yabancıyım, dedim. Tamam Tarsus'ta yaşıyorum ve Varda köprüsü, Kapıkaya kanyonu bana bu kadar yakınken diye gezmedim,diye çok içerledim. Ufak bir çilek bahçesi de bizim evin önünde. Henüz bir kaç tanesi kızarmış. :)

    YanıtlaSil
  9. Ben de baharı seviyorum. En sevdiğim mevsimden biri. Fotoğraflar da güzel 😊

    YanıtlaSil
  10. ne de güzel kokuyordur şimdi o çilekler :)

    istanbul da uzun zamandır çileğin tadına da ,kokusuna da hasretim .İlaçlarla (muhtemelen) kocaman olmuş çilekler de ne tat ne koku var.Oysa bilirim ki dedem'in küçücük çilek tarlası koca bir araziye kokusunu yayardı.Tadı da ağızda kalıcıydı üstelik. evet,çilek yemeyi özledim :)

    YanıtlaSil
  11. Eu também adoro a chegada da primavera, gosto do inverno, mas prefiro o aroma das flores e dos doces morangos!!
    Gostei muito de aprender mais com você, lindas palavras!!
    Desejo uma ótima sexta-feira amanhã!
    Abraços do Brasil!!

    YanıtlaSil
  12. I love strawberries.
    Kisses!

    galerafashion.com

    YanıtlaSil
  13. i love the pics so much!! ❤️ have a nice day~

    YanıtlaSil
  14. mayıs ayı öyle hızlı geçer ki nasıl geçtiğini düşündüğümüzde cevap bulamayız :) yazınız da öyle hızlı bitti:)

    YanıtlaSil
  15. Le fragole sono un frutto meraviglioso! A presto :)

    YanıtlaSil
  16. ben de bayılırım çilek kokusuna
    çilekli herşeye

    YanıtlaSil
  17. Hiç Adanayı görmedim çok merak ediyorum aslında.

    YanıtlaSil
  18. ah çok güzel yaaaa ne güzel bişi çilek tarlsına gitmeeek. muzla birlikte en sevdiğim iki meyveden biriiii :)

    YanıtlaSil
  19. I love strawberries very much ))

    YanıtlaSil
  20. Yalnız şöyle bir şey duydum son yüz elli yılın ya 1 ya 2. si olacak sıcak bir yaz gececekmiş.

    YanıtlaSil
  21. I can't wait to eat fresh strawberries.

    YanıtlaSil
  22. Hi, Camdandusler!,
    This post is so interesting ;)
    I have loved it.
    xxx

    YanıtlaSil
  23. I like strawberries too. The spring is lovely. Soon is summer!!!

    YanıtlaSil
  24. Lovely post dear! Have a great week! xx

    YanıtlaSil
  25. I love strawberries.
    A very interesting post.
    Have a nice week
    Maria
    Divagar Sobre Tudo um Pouco

    YanıtlaSil
  26. I remember the my parents and grandparents strawberry fields when I was a child, such an incredible perfume and so much fun for us children. It is great to see that someone else lives and loves these things too.

    YanıtlaSil
  27. Lovely post! Thank you very much )))

    YanıtlaSil
  28. Çilek tarlalarini çok severim. Avusturya'da da mayis sonu haziran gibi baslar. Bir sürü toplariz çocuklarla 😊

    YanıtlaSil
  29. I would like to test these Cosmetics!

    YanıtlaSil