10 Ekim 2020 Cumartesi

ROBOT KİTİ AÇILIMI

Yüz yüze alışveriş yapmayı özledim... Uzun zamandır pazara dahi giderken oldukça dikkatli davranmaya çalışıyorum, kalabalık ortamlardan uzak duruyorum, koronavirüs yüzünden. Çoğu insan hala çok dikkatsiz bunu belirtmek isterim ki maske takmamayı geçtim herhangi bir meyve tezgahında hop itekleme, yer kapma yarışına giriyorlar kendi kendilerine. Online alışverişleri artık böyle olunca mecburen yapmak zorunda kalıyor insan. 
Geçen Mart ayında bir öğrencimin teknolojiye olan ilgisini görüp o zamandan sipariş ettiğim Solar kit Nisan ayında gelince dolabımda saklamışım; olur ya herhangi bir okul dönüş zamanı Haziran ayı gelmeden olursa öğrencime veririm düşüncesiyle. Ne yazık ki dönüş olmayınca tüm yaz acaba ben mi yapsam derken geçenlerde yapmaya karar verdim. 

Kutu deforme oluş bir şekilde teslim edilse de ürün parçaları eksiksizdi. Kutunun üzerinde oluşturabileceğiniz 6 çeşit tasarım resmi bulunmakta.



Küçük bir güneş enerjisi paneli ve bağlantı için birkaç tel bulunmakta. Ayrıca robotun motor parçalarını siz birleştiriyorsunuz.


Ne yazık ki Türkçe dil desteği olmadığı için resimlere bakarak anlamaya çalışıyorsunuz. Aslında ilk kez benim deneme yapmam güzel oldu. Öğrencilerimin tek başına zorlanacağını düşündüğüm bir set olduğunu gördüm. Teknoloji çağından daha da öteye doğru yol alıyoruz. Telefonlar, laptoplar, akıllı saatler, tabletler hayatımızın bir parçası değil de adeta hayatımızın tamamındalar. Kodlamaya, makinelerin kullanım yöntemlerinin yöneticisi olmaya ilgi duyan özellikle 11-14 yaş aralığında çok fazla öğrenci var. Branşım Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği olsa da derslerimiz 5 ve 6.sınıflarda zorunlu ve saatimiz çok az; ataması ise neredeyse yok. Dünya bu kadar teknolojik anlamda ilerlemişken her kademeye zorunlu olsa dersimiz güzel olacak da işte... 
Bu yaz robotik kodlama, aurdino sertifikası da aldım ki en önemli etken özel okulda çalışan arkadaşlarımın robotik kodlama tasarımlarının gerekli envanter desteğinin sağlandığı dersleri gördüğüm için. Çocuklarında ilgisini gördüğümden kendimi geliştirip devlet okullarında en az maliyetle de olsa uygulamalar yaparak yalnızca teknoloji dünyasında kullanan değil de tasarlayan olmalarını sağlamak istedim. 
Bu sette parçalar birbirine tam olarak oturmadığı ve güneş enerji paneli çalışmadığı için istediğim sonuç ortaya çıkmasa da benim için de bir adım olduğunu düşünüyorum. Umarım tasarım konusunda daha da ilerler sizlerle de paylaşabilirim. 
Şimdilik yorumlarım bu kadar beklerim yorumlarınızı....

79 yorum:

  1. Thank you for your helpful review and lovely photos! )

    YanıtlaSil
  2. Bende kalabalık olmadan erkenden gidiyorum pazara. En azından mesafe korunabiliyor.
    Yolunuz açık olsun. Eminim sizin öğrenciniz olacak çocuklar şanslı olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim 😊 umarım , kendimi alanimda geliştirmek için elimden geleni yapıyorum ama insan bazen umutsuzluğa düşüyor...

      Sil
  3. Bu kitler çocuklar için çok iyi, hele artık ellerinde telefon vb olmasındansa.. Bunlarla hem eğlenip hem öğrenecekler ne güzel..

    YanıtlaSil
  4. These kits are great!!!
    One of my daughters in grade 5 made a solar car and a robot with magnets.
    Hugs.

    YanıtlaSil
  5. Esses projectos são tão giros! Também já cheguei a comprar.

    Coisas de Feltro

    YanıtlaSil
  6. This kit looks really interesting. I would like to try assembling something like this, it would keep my grey cells working, while I am cooped up at home!😉
    That must have been difficult for you...trying to put it together from the diagrams alone. I wonder why they omitted the Turkish language from the instructions?

    Have a super day, and stay safe!

    Hugs xxx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turkish language support is unfortunately not available in many technology products,so sad... Thanks for your comment 😊

      Sil
  7. It's such a cool idea. I hope it will work in the future!

    YanıtlaSil
  8. Thanks for sharing. I hope you have a good day
    Kisses!
    Krazy Book Obsession

    YanıtlaSil
  9. bayılırım oyuncaklaraaaaa bu da aklımda olsuun :)

    YanıtlaSil
  10. Sempre post molto interessanti!! grazie per la condivisione!

    YanıtlaSil
  11. Thanks for your review 😊

    YanıtlaSil
  12. I think this solar panel could be very useful think so I wish you will be able to start it soon. From the other side, I sometimes miss the old world without cell phones, robots and all this mess :-)

    YanıtlaSil
  13. Daha önce hiç görmediğim birseydi, tabi biz Gokalp henüz 22 aylik olduğu için o kısma gelemedik daha. Ama hertur egitici oyuncağın faydası olduğunu biliyorum. O yüzden, öğrencilerinizle bunun gibi bir aktivite yapmanız çok güzel. Görerek öğrensinler. Oldugu kadarıyla yapsınlar ama yapsınlar. Bu pek içinize sinmemis belli ki, deneme yanılma olmus olsun. Sizin gibi kreatif bir öğretmen, onu da halleder bence.

    YanıtlaSil
  14. Interessante publicação!! :)
    -
    Flores que sublimam o olhar
    -
    Beijos e uma excelente noite.

    YanıtlaSil
  15. Hi
    Avoid crowds, stay safe !!

    xoxo

    marisasclosetblog.com

    YanıtlaSil
  16. Hola!! Qué interesante el kit, no he montado nunca ninguno. Ideal para los niños. Saludos.

    YanıtlaSil
  17. I know what you mean about shopping face to face. I have not been doing much of that (to stay safe) but I do miss actually going out shopping to browse or just be around people. Things have certainly changed! That kit looks really interesting!
    the creation of beauty is art.

    YanıtlaSil
  18. Eu tenho saído para compras sempre que preciso, mantendo distância das pessoas e sempre com máscaras.
    E tenho ido na Academia, porque fazer exercícios tornou-se um vício bom para mim.

    Não conheço esse Robot.

    Há poucos dias vi uma linda foto de Adana, no Instagram.
    Beijo,
    Liliane

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fazla Instagram fotoğrafı koymuyorum bu ara ama elimden geldiğince mevsimlerin değişimini hikayelerime koyuyorum 😊

      Sil
  19. Looks like a fun project for kids!

    YanıtlaSil
  20. yes, we should avoid crowd .....
    interesting items....

    Have a great day

    YanıtlaSil
  21. Looks like an interesting solar kit. Hope it works well.

    YanıtlaSil
  22. i never seen it before but it looks interesting!!

    YanıtlaSil
  23. dersiniz her düzeyde biranönce saatleri çoğaltılarak verilmeli ki yeni kuşak dünyadaki gelişmelere ayak uydurabilsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki atama çok az 180 kişi atamayı da gördük en fazla 300... Umarım bilişim teknolojileri değeri anlaşılır.

      Sil
  24. Very interesting post and product.

    www.paginasempreto.blogspot.com.br

    YanıtlaSil
  25. My husband bought this kit and he likes it very much.

    Kisses

    YanıtlaSil
  26. interesting post https://www.ludatischenko.com/

    YanıtlaSil
  27. A great review indeed, thanks for sharing!

    YanıtlaSil
  28. that's way too cool! and your students learns a lot..you must be a good teacher.

    YanıtlaSil
  29. Um kit bem interessante, que deve conseguir captar a atenção dos mais novos, sem qualquer dúvida!
    Também eu tenho saudades de sair para qualquer lado, sem problemas de qualquer espécie... sem me preocupar no que toquei, ou de quem me deverei desviar... mas acho que na Primavera tudo será diferente! Já estão sendo produzidas várias vacinas em série, que na fase experimental não deram qualquer problema!... Dentro de alguns meses, creio que o mundo se livrara deste flagelo!...
    Beijinhos!
    Ana

    YanıtlaSil