30 Kasım 2022 Çarşamba

WEDNESDAY DİZİ YORUM

 

WEDNESDAY DİZİ YORUM

Bir hafta sonunda tüm sezonu bitirir bitirmez yazmaya başladığım dizileri çok seviyorum. Ki her dizi için bu durum söz konusu olmaz. Emily in Paris dizisini bitirdikten sonra ara vermiştim yazmaya ve o yazımı tamamlayamadım; umarım ikinci sezonu yorumlayabilirim. Bugün ise sizlerle "Wednesday" yazımı paylaşmak istiyorum. Tamamen benim sevebileceğim bir dizi olabileceğini düşünmüyordum. Youtube fragmanlarında hızla geçerken neden izlemeyeyim ki farklı bir yapım elbette ki bana bir şeyler ekleyecektir diyerek karar değiştirdim.

 İlk sezon sekiz bölüm ve ikinci sezon için şimdiden ne zaman sorusunu sizlere de sorgulatacak. The Vampire Diares, The Originals, Legacies izleyenler olarak vampirler, cadılar, kurtadam ve kurtkadınlar dünyasına alışığız öyle değil mi? Bu dizide ise her türden canlılar var. Dizi 23 Kasım'da Netflix'de yayınlandı. Ben birkaç gün sonra izleyebildim. Önceki yapımları izlemeyen birisi olarak ben Morticia Addams, Gomez Addams uyumuna dair olumsuz yorumlar görsem de neden olmasın ki diyorum. O uyuma dikkat bile etmedim çünkü dizinin ana karakteri Addams ailesinin kızı Wednesday ve onun Nevermore Akademi'de yaşadıkları üzerine gizemli, psişik ve korku konusuna katılmasam gerilimin biraz serpiştirildiği bir dizi. Jenna Ortega; Wednesday rolünde izlerken vay be demekten kendimi alamadım. Yalnızca siyah ve beyaz rengi değil aslında keskin renklerin de gelişim gösterebileceğini mükemmel yansıtmış; kardeşi Pugsley'i koruması, onun bu dünyada ayakta kalabilecek kadar zayıf ve naif olmaması gerektiğine inandığını açıkça söylemesi bence sıradan değildi.

 Çoğu zaman yapılan hareketlerin arkasındaki nedenleri arar ve sorgular dururuz. Wednesday hareketleri konusunda oldukça net olması bence onu ilginç kılmakla kalmıyor, zekası ile ise etkiliyor. 

Morticia Addams rolünde yani Wednesday'in annesi Catherine Zeta-Jones çok güzel bir kadın. Gerçekten saçları, zarafeti ile bambaşka bir aurası var. Dizide kamera ona çevrildiğinde ona uygulanan beyaz, kusursuz filtre biraz dikkat çekse de ki her yaşın kendine ait olan güzelliği, çizgiler elbette olmalı ancak kusursuz görünüme gerek olmadığını düşünüyorum. Dizinin çekim açısı, okul, sahnelerin geçişi ise tartışılmaz derece kaliteliydi.

Nevermore Akademi eğer gerçek bir set alanı ise Merlin dizisindeki kale gibi hayranlık uyandırıcıydı. Bu sezonun bir başlangıç sezonu olduğunu düşünürsek karakterlerin özelliklerini biraz daha fazla anlatacaklarını düşünüyorum. Şimdilik Wednesday ve Tyler kimyası havada kalsa da Xavier (Percy Hynes White) ile çocukluk arkadaşı olmaları ve bir şekilde birbirlerine bağlı olduklarını da düşündüm.

 Wednesday oda arkadaşı Enid (Emma Myers) pamuk şeker gibi çok tatlı ama onun da hikayesinin derinlerine inileceğini düşünüyorum. Ne olursa olsun Wednesday'e duyduğu derin bir güven ve arkadaşlıklarına duyduğu sadakat duygusu; Wedneday'in gelişim göstermesine yardımcı olmasının ilk sinyallerini son bölümlerde gördük bile. Farklı, sıradışı, karanlık bir karakter olsa da önemsediği insanları nasıl savunduğunu gördüğümüz karakter için ikinci sezonu heyecanla bekliyorum. Annesinin adını en sevdiği şiir dizisinden etkilenerek koyması;

"Çarşamba günü doğanlar hüzünlü olur"

Çarşamba günü doğan birisi olarak dikkatimi çekmedi değil hani :D

Şimdilik yorumlarım bu kadar siz izlediniz mi? Yorumlarınızı paylaşmak isterseniz sevinirim...

(Fotoğraf internetten alınmıştır) 


63 yorum:

  1. maybe a coincidence. today one of our fellow bloggers also shared about this movie😀 no comment when it's a tim burton's masterpiece👍👍

    YanıtlaSil
  2. Ich kenne diese Serie leider nicht. Klingt aber toll!
    Liebe Grüße und noch eine wunderbare Woche
    Christine

    YanıtlaSil
  3. Życzę miłego dnia przy dobrej książce.

    YanıtlaSil
  4. I'm glad you liked it.
    I haven't seen it yet.
    Hugs from Spain

    YanıtlaSil
  5. I want to see this, but i don't have time... but I hope watch it soon

    YanıtlaSil
  6. Looks like a good series.
    Thanks for sharing.

    YanıtlaSil
  7. Confesso que não costumo ver séries .)
    .
    Sentimento imaculado ...
    .
    Beijo. Boa noite!

    YanıtlaSil
  8. Uma maravilha de série!
    Amei!
    Grata pela dica!

    YanıtlaSil
  9. I've been hearing so much about this series! Thanks for filling us in! By the way, I was born on Wednesday and am all too familiar with "Wednesday's child is full of woe". It's so interesting that that saying was referenced in this show! 🖤

    YanıtlaSil
  10. I love Wednesday, but I didn't know the series!! Thank you so much for sharing<3

    akiko
    https://kimonosnack.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. Very interesting!!

    Bom dia, bjs.
    http://www.opecadomoraemcasa.pt/

    YanıtlaSil
  12. well written review....
    love to read it.... thank you for sharing

    YanıtlaSil
  13. I want to watch the serie, I hope to find time soon ^^
    xx

    YanıtlaSil
  14. I keep meaning to watch this, but I haven't started yet. Hopefully I'll have a chance to check it out on the weekend. Thank you for the reminder!
    the creation of beauty is art.

    YanıtlaSil
  15. Good review. Sounds interesting.

    YanıtlaSil
  16. izliyorum ben de bugünlerde, keyifli, sonra da 1899 u izlicam :)

    YanıtlaSil
  17. No momento tenho pouco tempo, para assistir a séries, mas já ouvi falar desta, e fiquei com curiosidade sobre a mesma... penso que seja um misto de terror e humor, muito bem interligados, pelo que adoraria assistir... se for a série que eu estou a pensar...
    Deixo um beijinho e votos de um feliz fim de semana, com saúde e tranquilidade!
    Ana

    YanıtlaSil
  18. Serie molto bella come tutti i lavori di Tim Burton!

    YanıtlaSil
  19. I haven't seen it yet.
    Glad you liked it.

    Have a great weekend!

    YanıtlaSil
  20. ¡¡Hola!! No la he visto todavía pero me alegra saber que te ha gustado. Besitos.

    YanıtlaSil
  21. Hello!! I really liked this show.

    Blessings!!

    YanıtlaSil
  22. Grazie mille per la recensione

    YanıtlaSil
  23. Ben de yeni bitirdim. Keyifli bir diziydi gerçekten ve beklediğimden daha çok sevdim. 2. sezonda neler olacak acaba :))

    YanıtlaSil
  24. Sekiz bölüm art arda izledim gizem ve heyecanı korudu oldukça başarılı bir ilk sezon olmus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok beğendiğim bir dizi oldu ikinci sezonu heyecanla bekliyorum:)

      Sil
  25. Thanks for your review 😊

    YanıtlaSil
  26. Wow, so edle Kleider!
    Liebe Grüße und noch einen wunderschönen Tag
    Christine

    YanıtlaSil
  27. Cocuk dızısı dıyenler oldu hevesım kırıldı bakcam ama genede

    YanıtlaSil