20 Haziran 2024 Perşembe

Maxton Hall: Sırlar, İhanet ve Aşk

Maxton Hall: Sırlar, İhanet ve Aşk

(Görsel Google'dan alınmıştır) 

Bir bayram sonrası nasılsınız? Bayram kalabalık mı geçti, çok yorulmuş muydunuz? O kadar sıcak bir haziran ayı yaşıyoruz ki yaz mevsimi geçmiş senelerin mutluluğunu vermiyor sanki. Yaz; sadece sıcak ve biraz da hayal kırıklığı neyse bir sonraki blog yazımda bir başka yazıya kalsın. 

Sizlerle bu yazımda bana sürpriz yapan bir diziyi paylaşacağım. Amazon Prime dizisi Maxton Hall; beklentimin minimum olduğu zaten 6 bölüm biraz dikkatim dağılır dediğim bir diziydi. Aslında harika bir pr çalışması yapılmış ki bence Youtube platformu üzerinden dizinin ilk bölümü verilmiş ben de ilk bölümü izlerken farkında olmadan aaa ne çabuk bitti derken buldum kendimi ve iki gün içerisinde dizi bitmişti. Almanca konuşulan ve İngiltere'de geçen Maxton Hall; İki Dünya Arasında ilginçti. İlk bölüm sonrası yorumları okumaya başladım. Bir Wattpad hikayesi, enemies love bu tabirin de Türkçe yerine İngilizce ifadeyle kullanılmasından oldukça şikayetçi olsam da artık ne yazık ki çok fazla kullanılıyor. Düşmanlık doğan aşk hikayesi denilebilir oysa. 

Amazon Prime Video'da yayınlanan altı bölümlük Maxton Hall-The World Between Us dizisi Mona Kasten'in Beni Kurtar adlı kitabından uyarlanmış. Dizinin başrollerinde Damian Hardung ve Harriet Herbig-Matten; James ve Ruby rollerinde yer almaktadır. Dizi bir aşk hikayesi ve zengin oğlan fakir kız aşkına farklı bir seviye getirmiş. Bir klasik beklerken şaşırtıcı noktalar var. Burslu bir öğrenci olan Ruby Maxton Hall'da tesadüfen bir sırra tanık olur. Bu sır yüzünden ultra zengin James ile aralarında farklı olaylar gelişir. Öncelikle bu sır yüzünden James; Ruby'i susturmaya çalışır. Gelişen birtakım olaylar sonucunda ise James ve Ruby birbirlerine olan zırhlarını indirir ve çatışma yerini aşka bırakır. James Beaufort karakteri çok beğenilmiş bunu da belirmeliyim. 

Benim yorumlarım ise; kesinlikle 6 bölümden daha fazla olmasını isterdim ki ikinci sezon çekimlerine geçen ay başlanmış. Sepya rengini fotoğraf filtresinde dahi severim. Dizinin sanatsal anlamda harika bir çekim kalitesine sahip olduğunu söylemeliyim. Ruby'nin evi özellikle herhalde bir çekim alanı bu kadar tatlı bir ev olamaz dedim izlerken. Dünya klasikleri, tekrarlanan aşk hikayeleri derken bir yine mi aynı diye başlıyorum dizileri izlemeye. Wattpad hikayeleri de bir dönem biliyorsunuz çok popülerdi yanlış hatırlamıyorsam Hercai dizisi de bir Wattpad hikayesiydi. Yorumlarda bir Wattpad hikayesi yazısını görünce şaşırmıştım ama sonrasında Mona Kasten'in Beni Kurtar kitabından uyarlama olduğunu biraz araştırınca anladım. Diziyi izleyince de cidden bir farklı bir ambiyans hissediyorsunuz. Özellikle Hegel felsefesinin diyaloglara serpiştirilmesi ve Ruby'nin hem idealime hem de aşkıma sahip çıkarım ki anlayışına; oh be dedim sonunda. Kadın karakterlerin erkek karakterler tarafından kurtarılıp; şövalye sendromu olmaması harika değil mi? Ruby'nin Oxford üniversitesi hayali çok anlamlı, şu detaya da yer vermek istiyorum. James'in ikiz kardeşi popüler harika güzellikte ki belirtmeden geçmek istemiyorum. Hırsını fakir, burslu öğrencilerden çıkarmıyor. Kraliçe ama zorbalıkla değil aurası kraliçe diyorum :D Her Kore dizisinde ailesinde sıkıntısı olan hırsını zorbalıkla diğer insanlardan çıkarmaya çalıştığı için bu dizide bu karakteri oldukça beğendim. James Beaufort biliyoruz ki zengin erkek karakterler daima soyadlarıyla dizide kitapta yer alır bu da ayrı bir klasik ama abartılacak bir karakter olarak düşünmedim. Dizi daha uzun olsaydı karakteri derinlemesine anlayabilseydik acaba farklı düşünür müydüm, bilmiyorum. Masal prensi kıyafeti bence bir beden büyük gibi olmuş. 

Dizinin İngilizce dublajına da hemen göz gezdirdim. Kesinlikle çok farklı ve Almanca orijinal dilinde daha iyi olduğunu düşünüyorum. Biraz yadırgarım diye düşünmüştüm aslında ama bence dizinin farkı da bu noktada; mütevazilik, çalışma, hırs en iyisi olma düşüncesi başarılı şekilde işlenmiş. Zenginlerin de derdi en iyi okula girebilmek aile geleneksel mirası daha ileriye götürmek gibi. 

Bu diziyi izlemenizi tavsiye ederim. Düşman aşıklar temasının aslında günümüz şartlarıyla işlenmesi ancak geleneksellik detayların yer alması kadın karakterin güçlü olması ile beklentinin üzerinde bir dizi. İlk üç bölümün nasıl bittiğini anlamıyorsunuz hikaye akışı mükemmel.

Ancak son iki bölümde bir eksiklik hissediyorsunuz. Tamamlanamayan bir şeyler var sanki, biraz hava da kalan sorular... Dizi bitsin diye bir anda sayfa kapanmış son sayfada yeniden açılmış gibi bir his. Ancak ikinci sezonu bekliyorum.

Bu diziyi izlediniz mi? İzlediyseniz yorumlarınızı bekliyorum.

5 Haziran 2024 Çarşamba

2024 Hijaber Girl Timeless Outfits Trends



Nowadays, a new area is taking place in fashion. As the calendars turn towards 2024, the timeless elegance of the headscarf is quite noticeable, as well as the fashionable hijaber girl fashion, which feeds humility as well as modernity.  On this day, when we start to feel the warmth of summer season, I will share with you my 2024 summer hijaber girl choices, which I can not stop using, and there are some dresses that I can not use, even if I share instagram in some time, I share in my blog posts as before i don't share. You may remember from my previous articles, a site from abroad that I did not know had used my photo in the clothes shop, and even though google complained many times, it was not removed. Anyway...

2024 Hijaber Girl Timeless Outfits Trends

(Picture from Pinterest)
 Although linen fabric mixes very quickly, my first choice is the daily outfit. Its use and combination is so comfortable and wonderful. I would say this is a complete university commissioner. If you want to create an effortless style in your final finals without going on a summer vacation, I can definitely recommend; maybe you can also have a cold coffee with your friends after :) Cream color, white or light-toned linen shirts and pantaloons should be in your wardrobe; I think I could have chosen a more vibrant color if I complemented this combi boiler with a red converse.


2024 Hijaber Girl Timeless Outfits Trends

(Picture from Pinterest)
If you want to feel elegant and elegant, gilet and satin shirts can be your favorite. I am a teacher of information technology and black and white will always be my favorite as a school style. Not only for the year 2024, but this style, which will be next to you in every changing fashion concept in every period, gives a completely different aura. Since my waist is thin in body construction, I love the models that fit my waist full in dresses. It feels better as it shows the lower form of my body also longer. 


2024 Hijaber Girl Timeless Outfits Trends

(Picture from Pinterest)

While tulle detail has gained a rightful place in the past with quite wonderful dress models, we have seen it effectively in hijaber dresses for the last two years. You can create style for a summer invitation, an open space wedding in an idiomatic way. In this model of dress, which you can feel like a princess, you can add a fabric that you can find additional if your arms are visible.

2024 Hijaber Girl Timeless Outfits Trends

(Picture from Pinterest)

These dresses are quite popular recently, which are effortless but have a great sense of style in detail. These shirt dresses, which are suitable for all sizes, are completed with balloon arms. These dresses are pretty cute with baby collars. I think you will see the green color more. You can use it as a daily outfits with both a snekar or a sandal chair, and you can dazzle with your elegance with an idy high heels and a bag.

2024 Hijaber Girl Timeless Outfits Trends

(Picture from Pinterest)

The last dress I want to share with you is the floral dress.Floral dresses, green and shades colors that you can see among the trends of 2024 are very popular. I know that my choices are usually made of clothes, but the dresses are so comfortable and easy to combine in summer...  In my next post, I will talk about different styles.  This dress is a tight brace on the wrist and the balloon sleeve which is my favorite model. The wrist of most balloon sleeve dresses are rubberized, and sometimes that perfect form can deteriorate as usage increases. You can feel like a period person in this dress, which also has great details for vintage lovers. Combining modern details and period dress details, this dress is my favorite...
Let a great summer season be yours; I am waiting for your comments and style suggestions...