19 Ekim 2018 Cuma

AGE OF YOUTH

 
 Hafta sonuna ne ara geldik böyle? Çok hızlı geçti bu hafta. Sizler için de öyle oldu bilmem ama sanırım kış günleri geliyor, Gündüzler hızlı geçerken bir anda karanlık oldu diyeceğimiz günler... Bu ara dizi, film çok fazla izleyemiyorum. Beklediğim güzel filmler var ama inşallah arkadaşlarımı ikna edebilirsem gitmeyi istediğim.
Yaz zamanlarında taslak halinde bıraktığım yazılarımı tamamlayarak hafta sonuna giriş yapayım o zaman. Age of Youth dizisi ilk sezonu ve ikinci sezonu olmak üzere izlediğim "Vay be sonunda Kore dizilerinde de farklı konular işleniyormuş" dediğim ve notlarıma aldığım  bir dizi oldu. Beş karakterin birbirinden farklı ve sıra dışı dünyaları ile oldukça kısa süren bir diziydi.
12 bölümcük… İkinci sezonu olduğunda çok sevinmiş ancak beklediğim gibi gelmemişti. O yüzden ilk sezon ile kısa bir anlatımda bulunmak istedim.
 
 
AGE OF YOUTH


             Dizimizin konusu; dört üniversite öğrencisi ve bir üniversite öğrencisi olmayan beş kişi aynı evi paylaşmaktadır. Evin sahibi oldukça farklı bir karakter, daha fazla yer verilebilirdi sanki ; Yoon Jin-Myung(Han Ye-Ri) maddi açıdan üniversiteye ara vermek zorunda kaldığından diğerlerinden yaşı büyüktür ve okumak çalışmak dışında bir şeylerle ilgisi yoktur. Hayatı sürekli part-time işlerle geçmekte mecburen, Jung Ye-Eun( Han Seung-Yeon) sevgilisine sadık ancak onun da sıkıntıları var , Song Ji-Won(Park Eun-Bin) aşırı sosyal karakterimiz, çok canlı ve atılgan(ikinci sezonda çok sık yer verildi bu karaktere), Joo Eun-Jae(Park Hye-Soo) ürkek, sakin ve bence komiklikte diğerlerinden geri kalmayan psikoloji öğrencimiz evin en küçüğü ve Kang Yi-Na(Hwa Young) harika görünümü ile erkekler arasında popüler, sevgilileri sayesinde rahat bir yaşamı var gibi gözükmekte.



AGE OF YOUTH

         Jung Ye-Eun( Han Seung-Yeon) karakterin pembe takıntısı ve kıyafet tarzı dizinin sevimlilerinden

AGE OF YOUTH

Joo Eun-Jae(Park Hye-Soo) Psikoloji birinci sınıf öğrencisi. Sessizliği yüzünden bazı yanlış anlaşılmalarla karşılaşsa da sanırım ben karakterden çok Park Hye Soo'yu sevdim. Şarkı yarışması programından bir yer ile başlamış ki bence sesi çok güzel. Minyon tipli, aşırıya kaçmadan hal ve hareketleri ile ilk dizisi olduğunu aklıma bile getirmedim.
 
Beş karakterin birbirinden farklı yaşamları olsa da bir şekilde birbirlerine bağlanıp güzel bir arkadaşlık kurdular. Hatta birbirlerinden çok şey öğrendiklerini düşünüyorum. Eun-Jae ve Ye-Eun yeri biraz benim için farklı olduğu için onların resimlerini koymak istedim. KARA grubu benim ilk kez K-pop ile tanıştıran gruplardandı. Han Seun-Yeon yaşını hiç göstermemesi ve küçük sevimli yüzüyle sempatik bulduğum bir oyuncu ki bence artık oyunculuk yolunda güzel ilerledi. Park Hye Soo ikinci sezonda keşke yer alsaydı desem de onun farklı bir dizisi oldu. Güzel diziydi.
Dizinin güzel tarafları; bazen ayrı dünyalar önyargılar ile dolsa da insaniyet baki olan inancını yer yer vurgulaması ve dizi başlamadan önce yer verilen paragrafsal konuşmalar ve alıntıların not alınması gerekmesiydi. Farklı sözler ile başlarken değişik bir açılış ile başlıyor dizi. Psikolojik unsurlar çok güzel temellendirilmiş. Beş karakterin de hayatlarında pişmanlık olması o pişmanlıklarını sır perdesinde saklamaya çalışırken hikayeye bambaşka yön vermesi değerli kılıyor. Kang Yi-Na önyargı duyulan bir karakter olsa da arkadaşlarını sahiplendiğini yer yer gösterdi. Empatiye gelince; şu sıra unuttuğumuz bu duyguyu her bir karakterin yaşamları anlatıldıkça daha çok empati kurma ihtiyacı hissedeceksiniz. Herkes yaşadıkları yüzünden doğru ve yanlışı ararken yine yaşadıkları yüzünden doğru ve yanlışların alt üst olma durumu üzerine olan bu dizi bence izlenmeli
Yorumlarınızı bekliyorum. mutlu hafta sonları olsun...
 

18 yorum:

  1. ay çok minnoş diziydi yaaa kore dizilerine bayılıyom zaten. dün gece mr. sunshine bitirdim. ondan önce about time, 30 but 17, what's wrong with secretary kim? izledim. hepsini sevdim ama secretary kim bayıldıım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mr.sunshine kaliteli ve çok anlamlı bir diziydi benim gibi tarihsel dizileri seven varsa izlemeliler 😄 secretary kim izleyemedim ben ya ama izleyeceğim insAllah😊

      Sil
  2. Lovely post dear! Have a great weekend! xx

    YanıtlaSil
  3. Hic Kore dizisi izlemedim ama bu gidisle baslayacagim sanirim 😉

    YanıtlaSil
  4. Hi! I haven´t known that serie but it looks interesting. I note it. Have a nice day!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 😊 thanks for your comment this series really interesting but characters beautiful cute 😊 have a nice day

      Sil
  5. Kore ve hint filmlerini hic izleyemiyorum 🙈🙈🙈

    YanıtlaSil
  6. Bazen sıkıyor ama bazı filmler ve dizileri cidden çok iyi 😊

    YanıtlaSil
  7. Zaman hızlı akıyor, haftanın başlamasıyla bitmesi bir oluyor. Maalesef kışın soğuk ve karanlık günleri yaklaşıyor. Her ne kadar İzmir bir nebze şanslı da olsa ben yine de sevmem kış aylarını. Kore dizisi izlemeyen biri olarak son zamanlarda sık karşılaşır oldum, bir şans vermek istiyorum. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 😊 klişe Kore dizilerinden farklı bir dizi konusu bakımından da

      Sil
  8. Nice post https://www.ludatischenko.com/

    YanıtlaSil
  9. Yanıtlar
    1. İnteresting drama 😊 thanks for your comment 😊

      Sil