25 Şubat 2018 Pazar

ALIŞKANLIK DURAĞI

 
Alışkanlık durağı... Hoşgeldiniz!!! Çoğu zaman farkında bile olmadığımız yığınla alışkanlığımız vardır. Sanki duvarlarla çevirdiğimiz kalbimizi zora sokmak istemezcesine. Aynı renk kıyafetler, aynı saatler arası Türk kahveleri içme düzeni, aynı renk ayakkabılar ve sayamadığım yığınla şey. Alışkanlıklarımı bende bu yıl fark ettim. Büyümek dedikleri bu olsa gerek. Geçen yıllarda en sevdiğin renk, en sevdiğin yemek ve en sevdiğin eşyan ne deseler uzun uzun düşünürdüm. Gerçi eşya konusunu hala düşünüyorum da neyse... Renk ve yemek kısmını hallettik bakalım. Renk demişken bu kış gri ve bordo rengine tutulmuşum. Seçtiğim kazaklar, kullandığım örtüler de bordo rengi hakimiyetini ilan etmekte. Geçen yıllarda ise lacivertti. Belki de ruh halleri ile ilgilidir. Siyah renkli bir eşyayı kolay kolay örtü dışında tercih etmem ancak mor ve tonları daima favorim kalacak. Yakın çevremdeki insanlar ise lacivert renginin bana çok akıştığı konusunda iddalılar. Renklerin insan ruhuna etkisi ne garip mevsimlerle beraber birleştiğinde güzel bir tablo gibi hissettiriyor. Bu kış ki hala kış çok fazla olmadı düşüncesiyim. (Bugün bir anda bastıran sağanak yağışı saymazsak) Keçe tarzı yelekler benim kurtarıcım oldu bu mevsimde. Adana'da kışı bir bahar esintisi tadında yaşarken dört mevsimi yaşatmaz. Yazı çok fazla sıcak olmasına rağmen kışı dondurucu geçmez yormaz sanki insanları. Bahar ise birkaç günlük dinlenmelik durak gibidir. Bu kış mevsimi de kabanları akşam saatleri için yanımıza aldığımız bir mevsim oldu. Kış mı bahar  mı tadında derken bu keçe yelek son zamanlarda çok sık kullandığım alışkanlığım olmuş meğer. Bu yılın modası pelüş, yün esintili detaylardı. Kullanışlı kıyafetleri çok seviyorum özellikle de cepli kıyafetler. Nedense ceplerimi çanta almak istemediğimde yanımda çanta gibi kullandığımdan; büyük cepli olması çok kullanışlı. Detaylarındaki renkler kullanacağım baş örtüsü için çeşitlilik sağlıyor. Bordo benim için kış rengi oldu. Sizin de mevsimlere özel  ayırdığınız renkleriniz varsa paylaşın benimle :)
DİP NOT:
Bordo renginin cesaret veren bir etkisi varmış. Bu ara belki de cesarete ihtiyacım vardır kim bilir...:)

9 yorum:

  1. Merhaba, yazınız için teşekkürler. Blog yazarlarının sosyal paylaşım ve buluşma noktasına sizleri de bekleriz. Böylelikle içeriklerinizi diğer blog yazarlarına tanıtabilir ve diğer blog yazarlarıyla kolaylıkla iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca blogger etkinlikleriyle tanınabilirliğinizi arttırabilirsiniz. İyi çalışmalar. http://blogworld.com.tr.ht/

    YanıtlaSil
  2. Özellikle tercih ettiğim bir renk yok aslında. Sanırım o an içimdeki renge bürünüyor dışım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. An ve renkler uyumu diyorsunuz 😊 teşekkür ederim yorumunuz için

      Sil
  3. İade-i ziyarete geldim. :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de mürdüm rengine aşık olmama rağmen nedense hep krem tonları kıyafetlerim olduğunu fark ettim. Hatta hiç mürdüm rengi bir kıyafetim yok :) Kırmızıyı da severim aslında ben. Bir de saks mavisini. Ay ne çok sevdiğim renk varmış şimdi düşünüce.. :)) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Umarım hep cesur olursun. Güzel bir konuya değinmişsin ben de mela yazlık kıyafetlerimin çoğunu kışın kaldırmam bir hırkayla hemen kombinleyebiliyorum böylece :)

    Bu arada yeni kaşfettim. takipteyim beklerim.

    birsenle.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için geri dönüş yaparım😊

      Sil