29 Mayıs 2016 Pazar

JAKARANDA MEVSİMİ


Jakaranda mevsimi... Bu mevsimi özetleyecek renk belki de fotoğrafta görülen.... Bulutlu bir havaya uyanıp öğle yağmuru hatta sağanak yağışı cam buğusuna hapsedip ikindi vaktini güneşle selamlamak. Mayısın son günleri... Hazirana hazır mıyım bilmiyorum. Eskisi gibi plan yapmıyorum. Haftaların, ayların, yılların yorgunluğunu üzerimde taşımamak için. Ceplerimde umutlarım yol almak istiyorum. Uzun bir yürüyüş yaparak ulaşmak istediğim hayallerim olduğunu biliyorum. 

Bazen cümlenin ortasından başlamak gerekli diyorum. Bu gereklilik notlarım arasında... Başından başlamanın yorgunluğu ile sondan başlayanların umutsuzluğu kabusuyla karşılaşmamak için. Bir kitabın sayfasında ellerim sayfayı çevirmekle kararsızken aklım dışarı çıkmanın kararsızlığında... Bir cesaret pencereyi açıyorum isteksizce gülümseyip kapatıyorum. Soğuğa rağmen çıkıyorum. Ellerim cebimde, yeterli umutlarım üşümesin, der gibi. Annemin üşürsün sözleri kulaklarımda çınlarken aldırmıyorum. Yürümek ve yazmak... Bu iki kelime tanımlayıcım oluyor. Fotoğraf aşkını da paranteze alarak....

16 yorum:

  1. jakaranda çok ama çok sevdiğim biri ağaç.. ne yazık ki hiç bulamıyorum satın alıp büyütmek için..hazirana ben de hazır değilim sanırım, bu yıl o kadar çok şey yaşadık ki hem milletçek hem kişisel olarak, tatil planı bile yapmaya hevesim yok.. bakalım zaman ne gösterecek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Zaman umarım bize güzel şeyler için aracı olur yorumunuz için teşekkür ederim 😃

      Sil
  2. Bu mevsimde nedense benim de aklım hep karman çorman olur. Umarım hayallerin hep en kısa zamanda gerçekleşir. Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel bir resim ne güzel bir renk baharı güzel yapan renkleri değil mi ?kışın kasvetli havasından sonra gelen mevsim ülkemiz bu yönde çok şanslı tabi bizlerde.

    YanıtlaSil
  4. bu rengi çok da severim ne güzel olmuş :) bloğunu takipdeyim bende beklerim sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Zamanımın kısıtlı olması nedeniyle tam göz atamadım ama okuduğum kadarı ilgimi çekmeye yetti.Güzel yazıyorsun kızım.Bloğun hayırlı olsun. Yazmakla en iyisini yapmışsın. Tanıdığıma sevindim, başarılar dileklerimle.Sevgiler.Ece ablanız :)

    YanıtlaSil
  6. Resim de yazi da çok güzel. Takipteyim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim 😃 yorumlarınızı her daim beklerim...

      Sil