2 Temmuz 2018 Pazartesi

DAİMA

Daima sizi mutlu eden insanlarla aynı ortamda bulunun... Bu yıl hayatımda edindiğim motto bu idi. Yorucu insanlardan uzak durun. Fiziki yorgunluktan bahsetmiyorum ruhen yoran insanlardan... Doğrulardan çok sürekli yanlışlardan bahseden mutlu olduğunuz anları bile anlamsız eleştirileri ile kötü hale getiren insanlardan. Zor bilmiyorum ama insan kendisi olmaktan vazgeçmemeli. Birileri mutlu olacak diye çaba harcadıkça hayalini kurduğumuz mutluluklarımız kayboluyor yavaş yavaş. Bencillik yapalım demiyorum ama mutlu olma adımlarını kaçırmayalım. 
    
       Bugün yıllar sonra ÖSS'ye giren biri olarak biraz şok biraz aman Allah'ım bu nasıl matematik soruları derken kendime şunu söyledim; sonuçlar gelmeden sürekli sonuçların stresini yaşatma kendine. Hele ki böyle arkadaşların varsa 😃 yorucu bir gün iken unutturdu gün bitimi... Ama akşam arkadaşımın yemek daveti küçük bir doğum günü kutlaması derken gün güzel bitti.
     Pazartesi başladı bile... Pazartesi benim için değişik bir haftanın başlangıcı olacak. AÖF kompozisyon yarışmasında dereceye girdigimi öğrendiğim andan itibaren bu arada ödül töreni Çarşamba günü. Gitsem mi gitmesem mi derken kendimi Ankara bileti alırken buldum. Eskişehir hayatımda ilk kez gideceğim şehirlerden... Ödül töreni bahanesi ile aslında en çok buna seviniyorum. Alışkanlık çemberimde değişik yerleri görmeyi nasip eden Rabbime şükürler olsun . Sanırım sürekli kararsız kalmaktansa adım atmalıyım diyorum.      
      Belki küçük bir adım ama yeni kelimesinin güzelliğini sevmeye başladım bu ara. Ödül töreni bir sebep ama insAllah güzel fotoğraflar çeker ve yazılarımı paylaşırım . Eskişehir hakkında tavsiyelerinizi beklerim 😊 benim gün sonu notlar bu şekilde ... Hafta sonu sınavla geçerken güzel bir masa ve çevresinde birbirinden değerli insanlarla kahkahalar hayat her anı ile yaşamaya değer olduğunu kanıtlıyor . Beklerim yorumlarınızı....


24 yorum:

  1. Senin zamanının ÖSS sınavı artık değişik bir isim aldı da sınav sistemi değişti de falan falan. Ya şu yazdığın kompozisyonu çok merak ettim. Bir de motton çok güzel. ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayt tyt olmuş evet 😊 en son YGS ve LYS iken girmiştim kompozisyon universite face sayfasından yayınlar diye düşünüyorum olmadı farkli öykü ve denemelerimi yayınlandığımda bekler yorumlarınızı 😊😊😊

      Sil
  2. Eskilerin çok güzel bir lafı vardır. "Hal saridir", derler. Bu yüzden, iyi, dürüst, paylaşmayı bilen insanlara, kendisi dert yüklü olsa da yüzüne baktığında sabrı, inancı, zorluklara karşı direnmeyi hatırlatan, dert pazarlamayan insanlara yakın olurum, onların peşini bırakmam. Hayatı her daim eleştiren, eleştirdiği gibi kendisi hiç bir şey üretmeyen, insanlara hep umutsuzluk aşılayan insanlardan uzak dururum. Bu bencillik değil. Bu arada, kompozisyon yarışmasındaki dereceden dolayı tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  3. "Kitaplara Kaçanlar" a uğrarsanız, muhabbetle demlenen çaydan ikram ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda bloğunuza uğrayacağım 😊 teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

      Sil
  4. Yarışmadaki başarın için yürekten tebrik ederim

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten sizi bozan umudunuzu kıran kim ve ne varsa çıkarmak lazım hayattan. Zaten size iyi gelebilecek şey umut verir umut kırmaz değil mi?

    İçten yazın için teşekkürler :]

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumunuz ben teşekkür ederim 😊

      Sil
  6. ayyy iyi yolculuklaaar ve tebrikleer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim 😊 yolculuklari severim bakalım insAllah güzel geçer

      Sil
  7. Abla çok değişti her şey o yüzden sınav konusundaki şaşkınlığın doğal :D tebrik ederim bu aradaaa <3

    YanıtlaSil
  8. ALES gibi çıkar diye umut ediyordum matematik ALES te biraz farklı ama Allah ilk kez giren öğrenci arkadaşlarımızın yardımcısı olsun beklediklerinden daha iyi gelsin sinav sonuclari insAllah sınav çıkışı bir velinin kızına ağla kızim içinde tutma dedigini gördüm kız da çok ağladı o kadar üzüldüm ki 😔

    YanıtlaSil
  9. Bazen cesur davranıp gerçekten bazı şeylere dur arkadaş sen girme hayatıma demek gerekiyor :)

    YanıtlaSil
  10. Hayatımdan enerjimi sömüren insanları çıkaralı uzun zaman oluyor. Hayat kısa ve gereksiz şeylere üzülerek vakit kaybedemem. Yapacak çok şey varken;)
    Sana da sınavlarında başarılar canım :)

    YanıtlaSil
  11. Ruhen yoran insanlardan kaçıyorum ben de:)Bu arada iyi yolculuklar ve tebrikler😊😍

    YanıtlaSil
  12. Nice post http://www.ludatischenko.com

    YanıtlaSil
  13. Great post dear, love it!

    YanıtlaSil